recept Cocolade Salami

recept: Chocolade Salami
Dit heb je nodig:

  • 150 gram Zambucca
  • 300 gram droge koekjes
  • 200 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 150 gram boter
  • bakpapier of keuken-foli

Verkruimel de koekjes en bewaar een beetje voor de laatste fase, smelt de chocolade samen met de boter “au bain marie” en kluts de 2 eieren en vermeng deze goed met de suiker. Giet al roerend langzaam het gesmolten chocolade-boter mengsel erbij, doe dan de verkruimelde koekjes erbij en dan goed mengen, dit mag natuurlijk met de hand. Leg het mengsel in langwerpige klonten op het bakpapier of de foli, vorm het tot een langwerpige worstvorm en schud deze goed aan en draai de uiteinde goed dicht. Nu 1 uur in de vriezer, hierna uit de vriezer halen, papier eraf halen en rol de worst door de koek-kruimels die je bewaard hebt. Snijd in niet te dunne plakjes en opdienen.
Hoeft niet in de oven, kan ver van te voren gemaakt worden, blijft lang goed (in de diepvries) en een ander dan anders toetje!

recept Cocolade Salami2019-07-15T10:11:01+00:00

Bologna Culinaire hoofdstad van Italie

Bologna is de hoofdplaats van Emilia Romagna. Het is een ideale stad om te winkelen, je kunt er stijlvol uitgaan en fantastisch eten. Maar bovenal is Bologna een levendige stad. La Grassa! dat is de bijnaam van Bologna (liefkozende “de Vette”). Bologna is altijd al de hoofdstad van de pasta’s geweest maar de afgelopen 5 jaar heeft Bologna zich ontwikkelt to de culinaire hoofdstad van Italie en dit voel en proef je door de hele stad heen. Het is dan ook echt de moeite waard om Bologna te bezoeken!

Bologna Culinaire hoofdstad van Italie2019-07-15T10:12:58+00:00

We waren op de Little Italy beurs in Amsterdam

Dit jaar waren we op de Little Italy beurs in Amsterdam en we hebben op deze beurs aan meer dan 200 mensen een korte kookcursus gegeven. Op de video zie je heel ons team aan het werk.

We waren op de Little Italy beurs in Amsterdam2019-03-26T10:22:01+00:00

Bekijk hoe de Parmigiano Reggiano wordt gemaakt

Wij halen onze kaas die we voor de kookcursussen gebruiken bij kaasmaker Dismano. Dit is een coöperatief die onder andere parmigiano van D.O.P. kwaliteit maakt. Maar ook onze ricotta komt hier meestal vandaan. Als je wilt mag je op een ochtend bij hun langs gaan om te kijken hoe ze deze bijzondere Parmigiano maken. Ook hebben ze een winkeltje waar ze heerlijke producten verkopen.

Bekijk hoe de Parmigiano Reggiano wordt gemaakt2019-05-06T15:10:19+00:00

Hiken op de bergen van Corno alle Scale

Niet ver bij ons vandaan is regionaal natuurpark Corno alle Scale. Dit is een fantastische plek om te wandelen en te hiken en de C.A.I. heeft van dit gebied goede kaarten die wij voor je klaar hebben liggen. Je kunt lunchen onderweg in het dorpje La Ca of je loopt door naar het meer hoog in de bergen en luncht bij refugio Scaffaiolo.

Hiken op de bergen van Corno alle Scale2019-06-12T17:12:26+00:00

Dagtochtje naar Lucca

Het stratenpatroon van Lucca dateert nog uit de tijd van de Romeinen. Je ziet twintig eeuwen geschiedenis in de pleinen en de architectuur. Het is een gezellige, kleine stad die je in één dag helemaal kunt bekijken.

Dagtochtje naar Lucca2019-05-06T15:11:55+00:00

Pistoia, klein Florence

Pistoia is een middelgrote stad die een echte Italiaans sfeer ademt. Het is iets meer dan een uurtje bij ons vandaan. Parkeren in het centrum is makkelijk op parcheggio Cellini Via Provenciale Pratese 105. Er is een bus naar het centrum maar lopen is maar 10 minuten. Je kunt er heerlijk Toscaans eten en het centrum is auto-vrij en heel goed te bewandelen. Hele leuke dagtocht dus.

Pistoia, klein Florence2019-03-26T10:31:59+00:00