Wie zijn wij?

Stefania is onze kokkin

Ze heeft jarenlange ervaring als chef en heeft daarnaast veel grote caterings in Bologna en omstreken verzorgd en de “Bolognesi zijn een kritisch publiek om te cateren. In de periode dat wij geen kookworkshops geven runt zij 3 dagen per week het restaurant. Ze spreekt goed Engels met een Italiaans accent waarvan de meeste gasten hopen dar ze dat nooit kwijt raakt.

Marco, onze wijnkenner

Marco (de man van Steffi) is onze gastheer op de workshop-dagen. Marco is een kenner van locale producten en hij verteld er graag over. Zijn grote passie is Italiaanse wijn en je mag hem hier altijd over vragen. Hij is opgegroeid in Bologna en als je deze stad gaat bezoeken moet je hem echt even om tips vragen maar ook over andere steden in de buurt kan Marco je inlichten.

Lisa, onze andere kokkin en een afgestudeerde patissier

Lisa is onze andere kokkin. Ze is professionele patisserie kok geweest en kan o.a. fantastische taarten maken. Op de dagen dat ze geen workshops geeft werkt ze samen met haar vriend op hun bio-groente-kwekerij onder aan onze rivier. Veel van onze groente komt van deze kwekerij en je kunt altijd het bergpaadje afwandelen om een keer bij ze te gaan kijken. Dit is een mooi wandelingetje en je kunt hier groenten zo van het land kopen.

Agatha, onze vernieuwer

Agatha is de dochter van Marco en Stefania. Zij heeft het koken van jongs af aan geleerd van natuurlijk haar moeder maar zeker ook haar lieve (maar ook een beetje strenge) oma Loradana.  Agatha heeft naast haar liefde van de klassieke Italiaanse keuken nog een heel andere passie; de moderne Italiaanse keuken. Zij is ook degene die het speciale pizzadeeg ingevoerd heeft wat voor de Gourmet Pizza’s gebruikt wordt op de 3de cursusdag. Als je op de lunchtafel een gerecht tegenkomt wat je nog nooit gezien hebt dan is er grote kans dat Agatha daar achter zit.

Steve, het “proefkonijn”

Steve, ik ben de bijna onzichtbare man van Cucina Originale. Ik heb zelf al heel lang een huisje niet zo ver bij Marco en Steffi vandaan. 15 jaar geleden heb ik het geluk gehad hen tegen te komen. Na 10 jaar bij hen heerlijk gegeten en gedronken te hebben werd het tijd wat terug proberen te doen. Dat doe ik zo: Ik zorg dat zij gevonden worden op het “world wide web” .