Hoe ziet de week eruit?

De cursus bestaat uit 3 dagdelen van elk 3 uur. Daarnaast blijft genoeg tijd over om te genieten van het landschap, de steden en al het lekkers en moois dat de streek te bieden heeft. Als je aankomt staat er een mand met lekkers voor je klaar zodat je niet meteen boodschappen hoeft te doen. Natuurlijk zit er ook een lekker flesje wijn bij.

Zaterdag – Aankomstdag

Vanaf 14.00 uur is het appartement voor jou gereed. Deze dag kun je besteden aan het verkennen van de omgeving, wandel bijvoorbeeld naar het kerkje van Rocca Corneta. Kom je laat aan? Maak je geen zorgen over boodschappen. In het welkomspakket zitten lokale specialiteiten om een eigen maaltijd te maken (met natuurlijk een lekker flesje wijn). Voor het slapen gaan maak je nog een vuurtje in je eigen vuurplaats en geniet je van de rust van Pianello.

Zondag – Vakantiedag

Slaap vandaag nog lekker uit en begin de dag met een echt Italiaans ontbijt (cappuccino en brioche). In de middag maakt Steffie een uitgebreide welkomslunch uit de moderne Italiaanse keuken. Aan tafel leer je de rest van de deelnemers kennen. De rest van de dag ben je vrij en kan je boodschappen doen in de Coop of een van de andere lokale supermarktjes.

Maandag – Lesdag

Vandaag is de eerste workshopdag, deze begint om 10.30 uur. Je krijgt dan ook je receptenschrift voor de rest van de cursus. De workshop eindigt om 14:00 met een lunch van de gerechten die je hebt gemaakt. Daar krijg je een selectie uitgelezen wijnen bij en Marco vertelt je waarom deze wijnen bij de gerechten passen. Het kan geen kwaad om na de lunch een siesta te houden. In de avond ben je vrij en zou je in een van de lokale restaurants kunnen dineren (niet inclusief).

  • Tagliatella met ragu alla Bolognese
  • Tortelloni buro e salvia
  • Fior di Latte

Dinsdag – Lesdag

Vandaag is de tweede workshopdag. We maken 3 Toscaanse streekgerechten en lunchen daar natuurlijk ook weer mee. Ook bij deze lunch missen de aperitivo’s en bijpassende wijnen niet. ’s Middags zou je een duik in de rivier in het dal kunnen nemen. In de avond kan je natuurlijk weer lekker uit eten. Marco en Steffi adviseren je graag.

  • Italiaanse Bruschetta
  • Spaghetti a la chitarra
  • Cantucci

Woensdag – Lesdag

De laatste workshopdag! Vandaag leer je dé Italiaanse klassieker te maken; pizza! In de houtgestookte oven worden de pizza’s gebakken en meteen uit de oven opgegeten. En natuurlijk weer met lekkere wijnen. Met een eenvoudige pizzasteen kun je het pizza recept thuis zo vaak maken als maar wil.

  • Pizza uit de houtoven

Donderdag – Vakantiedag

Vandaag is een vrije dag en kun gewoon lekker bij het zwembad relaxen en van het uitzicht genieten met een glaasje van Marco’s wijn. Wil je meer cultuur dan kan je naar Bologna, Florence en Lucca. Maar denk ook eens aan wat kleinere en rustigere steden als Modena en Pistoia waar je je heerlijk een dag kan doorbrengen in echte Italiaanse sferen.

Vrijdag – Vakantiedag

Vandaag ga je weer lekker zelf op pad. Ga op bezoek bij lokale producenten van bijvoorbeeld de Parmagiano Regano. Of doe een outdoor activieit: wandel naar Corno alla Scala of huur e-bikes. In de avond is er voor iedereen gereserveerd bij de restaurant Tibidi (dit is onderdeel van de cursus dus inclusief).

Zaterdag – Vertrekdag

Je neemt ‘s ochtends afscheid van je appartement. Maar je kunt je bagage nog even laten staan en deze dag ten volle benutten om inkopen te doen voor je naar huis gaat. Want de ingrediënten die je deze week hebt leren kennen, zul je beslist mee naar huis willen nemen!

Boek de boerderij
Boek een appartement