Onze nieuwe Experience workshop
Een week vol gastronomie!

In deze workshop gaan we op bezoek bij de makers van onze lokale producten. We gaan natuurlijk  bij hen proeven en we gaan zelf met deze producten aan de slag.

Dit jaar geven we in november 2 speciale experience workshops die helemaal gewijd zijn aan Truffels, Paddenstoelen en Kastanjes.

Onze Experience Workshop!

Let op dat je op de boekingspagina een week kiest waarin de Experience workshop gegeven wordt

Reserveer(let op niet alle weken zijn Experience weken)

Nota Bene: veel van onze foto’s en filmpjes zijn gemaakt voor Corona!


Dit is onze vervolg-workshop voor hen die zich willen verdiepen in de italiaanse gastronomie. Je kunt deze workshop ook prima volgen als je de andere workshop (nog) niet gedaan hebt. In deze hele week heb je 5 cursusdagen. Je staat een deel van de tijd in de keuken en  we gaan ook bij producenten en makers op bezoek. Met hun ingrediënten gaan we aan de slag en we leren van alles over deze Italiaanse specialiteiten. Een ruime blik op de moderne Italiaanse keuken.  Deze week is dus “gevulder” dan onze andere workshop.
We geven deze speciale workshops in de volgende weken:
Week 17: 24 April – 01 May
Week 20: 15 May – 22 May
Week 26: 26 June – 03 July
Week 35: 28 August – 04 September
Week 36: 04 September – 11 September
Week 39: 25 September – 02 October
Week 42: 16 Oktober – 23 Oktober
Week 44: 30 Oktober- 06 November Experience Tartuffo and Funghi
Week 45: 06 November – 13 November Experience Tartuffo and Funghi

prijs per persoon 2 persoons appartement: €990,-
prijs per persoon 1 persoons appartement: €1150,-

 

Zaterdag – Aankomstdag

Vanaf 14.00 uur is het appartement voor jou gereed. Deze dag kun je besteden aan het verkennen van de omgeving, wandel bijvoorbeeld naar het kerkje van Rocca Corneta. Je kunt ook een duik in het zwembad nemen of drink een glaasje op het terras.

Kom je wat later aan?

Maak je geen zorgen over boodschappen. In het welkomspakket zitten lokale specialiteiten om een eenvoudige eigen maaltijd te maken (met natuurlijk een lekker flesje wijn). Voor het slapen gaan maak je nog een vuurtje in je eigen vuurplaats en geniet je van de rust van Pianello.

Zaterdag – Aankomstdag

Vanaf 14.00 uur is het appartement voor jou gereed. Deze dag kun je besteden aan het verkennen van de omgeving, wandel bijvoorbeeld naar het kerkje van Rocca Corneta. Je kunt ook een duik in het zwembad nemen of drink een glaasje op het terras.

Kom je wat later aan?

Maak je geen zorgen over boodschappen. In het welkomspakket zitten lokale specialiteiten om een eenvoudige eigen maaltijd te maken (met natuurlijk een lekker flesje wijn). Voor het slapen gaan maak je nog een vuurtje in je eigen vuurplaats en geniet je van de rust van Pianello.

Zondag – Vakantiedag met de uitgebreide lunch van Stefania

Slaap vandaag nog lekker uit en begin de dag met een echt Italiaans ontbijt (cappuccino en brioche). Marco heeft ook E-mountainbikes the huur om op een relaxte manier de omgeving te verkennen, wel voor 12.00u terug zijn voor de lunch!

In de middag maakt Stefania een uitgebreide welkomslunch uit de moderne Italiaanse keuken. Aan tafel leer je de rest van de deelnemers kennen. De rest van de dag ben je vrij en kun je boodschappen doen in of  van de andere lokale winkels of supermarktjes.

Zondag – Vakantiedag met de uitgebreide lunch van Stefania

Slaap vandaag nog lekker uit en begin de dag met een echt Italiaans ontbijt (cappuccino en brioche). Marco heeft ook E-mountainbikes the huur om op een relaxte manier de omgeving te verkennen, wel voor 12.00u terug zijn voor de lunch!

In de middag maakt Stefania een uitgebreide welkomslunch uit de moderne Italiaanse keuken. Aan tafel leer je de rest van de deelnemers kennen. De rest van de dag ben je vrij en kan je boodschappen doen in of  van de andere lokale winkels of supermarktjes.

Maandag – Ode aan de verse bio-groenten, vandaag gaan we groente uit de grond halen bij onze bio boeren bij de rivier.

Vandaag is de eerste experience dag. We gaan te voet naar de bio groente kwekerij “Le Cascate”onder aan de berg bij de rivier. Hier zoeken we groente van het seizoen uit, oogsten deze zelf en nemen deze mee terug naar onze keuken. Vandaag maken we onze eigen lunch van deze groenten met natuurlijk locale lekkernijen erbij. Marco zoekt er bijpassende wijnen bij.
Een 0 kilometer lunch!
(Heb je geen zin om te wandelen, geen probleem; dan sla je de wandeltocht over).

Maandag – Ode aan de verse bio-groenten, vandaag gaan we groente uit de grond halen bij onze bio boeren bij de rivier.

Vandaag is de eerste experience dag. We gaan te voet naar de bio groente kwekerij “Le Cascate”onder aan de berg bij de rivier. Hier zoeken we groente van het seizoen uit, oogsten deze zelf en nemen deze mee terug naar onze keuken. Vandaag maken we onze eigen lunch van deze groenten met natuurlijk locale lekkernijen erbij. Marco zoekt er bijpassende wijnen bij.
Een 0 kilometer lunch!
(Heb je geen zin om te wandelen, geen probleem; dan sla je de wandeltocht over).

Dinsdag – Ode aan de Italiaanse kaas.

Vandaag een ” food tour” en we proeven producten die tot de beste van de wereld behoren. De italiaanse kaas-cultuur gaat veel verder dan Parmigiano en Mozzarella maar we gaan toch eerst langs bij Parmigiano D.O.P. producent Dismano die een van de beste Parmezaanse kaas in Italie maakt.
In de middag gaan we naar een kaas proeverij bij Domenico van restaurant Caciosteria dei Due Ponti. Hij is de locale kaas-kenner.
Domenico snijdt aan tafel een aantal typische Italiaanse seizoenskazen aan en verteld over het hoe en wat van deze kazen. Bij deze kazen serveert hij passende wijnen.
Daarna een diner en dus genieten van de Toscaanse keuken. Tussendoor kun je nog even naar de buurman Savigni lopen die gespecialiseerd is in (bio) Italiaanse worsten en vleeswaar. Als je het vraagt, vacuumeert hij graag een worstje voor je.

Dinsdag – Ode aan de Italiaanse kaas.

Vandaag een ” food tour” en we proeven producten die tot de beste van de wereld behoren. De italiaanse kaas-cultuur gaat veel verder dan Parmigiano en Mozzarella maar we gaan toch eerst langs bij Parmigiano D.O.P. producent Dismano die een van de beste Parmezaanse kaas in Italie maakt.
In de middag gaan we naar een kaas proeverij bij Domenico van restaurant Caciosteria dei Due Ponti. Hij is de locale kaas-kenner.
Domenico snijdt aan tafel een aantal typische Italiaanse seizoenskazen aan en verteld over het hoe en wat van deze kazen. Bij deze kazen serveert hij passende wijnen.
Daarna een diner en dus genieten van de Toscaanse keuken. Tussendoor kun je nog even naar de buurman Savigni lopen die gespecialiseerd is in (bio) Italiaanse worsten en vleeswaar. Als je het vraagt, vacuumeert hij graag een worstje voor je.

Woensdag – Vandaag de keuken in met de spullen die typisch voor onze streek zijn.

Vandaag nemen we de lekkerste locale ingrediënten en we gaan ermee aan de slag in de keuken. We gaan deze proeven in combinatie met andere Italiaanse producten. Een  een hands-on fijnproeverij met typische streek-ingrediënten zoals Prosciutto Crudo, de echte Mortadella uit Bologna, natuurlijk Parmigiano en de echte Acceto Balsamico die uit onze streek komt. Ook het dessert wordt niet overgeslagen.

Donderdag – Ode aan de Italiaanse druif, eerst kijken en proeven bij Balsamico maker daarna naar een van de beste bio wijn producenten van Bologna.

Vandaag een ” food tour” en we proeven producten die tot de beste van de wereld behoren. We gaan kijken en proeven bij  Aceto Balsamico producent Ca del Non.  Hier ruiken, bekijken en proeven de echte Aceto Balsamico  en we leren hoe dit bijzondere Italiaanse product van A tot Z gemaakt wordt. Mariangela komt uit een geslacht van Balsamico makers  en zij is onze gastvrouw vandaag. Hierna gaan we door naar bio wijnboerderij Corte D’Aibo. We beginnen met een korte uitleg over het maken van deze biologische wijnen met daarna een rondleiding met proeverij door de Cantina. Een deel van de wijnen wordt hier op een eeuwen oude manier gerijpt in stenen Amphora’s, een ander deel op hout. We sluiten af met een lunch van lokale Bolognese delicatessen in hun sfeervolle restaurant.

Vrijdag – Leer Italiaans brood bakken bij meester-bakker Ivo Corsini “back stage” in zijn eigen bakkerij.

In Poretta Terme is de kleine maar bekende bakkerij van Ivo Corsini. Ivo geeft broodbak workshops aan broodliefhebbers over heel de wereld. Vandaag leren wij “backstage” bij Ivo onder anderen een echte Ciabatta maken. De broden die we bakken mogen natuurlijk mee.

s’Avonds maken we een Grand Aperitivo; een afscheidsfeestje!

Met het brood van Corsini maken we een uitgebreide aperitivo van allerlei Bruscetta en Crostini. Dit zijn de heerlijke kleine hapjes uit deze streek. Je kunt deze  ook thuis heel goed maken. Marco zoekt hierbij een aantal leuke wijnen. Dit is ons eindfeestje!

Zaterdag – Vertrekdag

De week zit erop. We hopen dat je hebt genoten en dat je wat lekkere producten en fijne herinneringen mee naar huis neemt.

Samengevat:

Dit is echt wel een wat drukkere workshop dan onze andere workshop. Het is niet zo dat je onze andere workshop gedaan moet hebben om deze workshop te doen.
We raden iedereen aan om een klein autootje te huren bij je vlucht.

  • Zaterdag: aankomst en welkomstmand
  • Zondag: welcomst lunch van onze eigen kokkin Stefania.
  • Maandag: excursie naar bio-boer en met deze groente de keuken in voor de lunch.
  • Dinsdag: bezoek aan Pamazaanse kaasmaker en italiaanse kaas-proeverij met bijpassende wijnen en diner.
  • Woensdag: onze eigen keuken in om streek delicatessen te combineren met Balsamico en Parmigiano.
  • Donderdag: Balsamico proeverij, en wijnproeverij met lunch bij bio producent.
  • Vrijdag:broodbak-cursus op locatie bij bekende bakker, avond: eind feestje met uitgebreide apperitivo met Bruschetta en Crostini.
  • prijs €990,- op basis van een 2 persoons appartement en €1150,- op basis van eenpersoons appartement.
Reserveer (let op niet alle weken zijn Experience weken)

Review van een van onze deelnemers.

Het was ook echt een fantastische week en een geweldige workshop, dus ik stuur je hierbij graag een review.
Fantastische Experience-workshop
Bedankt voor de geweldige week in Pianello waar ik de eerste Experience-workshop heb gedaan. De prachtige omgeving, de gastvrije ontvangst, het heerlijke eten (en drinken) waren net zo hartverwarmend als de ‘gewone’ kookworkshop. Maar het werd wel heel bijzonder door de wandeling naar de boerderij voor onze 0-foodmile lunch, het brood bakken bij bakker Ivo in Porretta, de rondleiding in het familiebedrijf waar ambachtelijke balsamico azijn werd gemaakt en in de coöperatie voor Parmezaanse kaas. En sinds de uitleg van Domenico bij de kaas- en wijnproeverij weet ik dat je geen blauwe kaas moet combineren met rode wijn! Bedankt Stefania, Agata, Lisa en Marco, jullie gaven me echt het gevoel dat ik bij jullie thuis was!
Groetjes,
Lilian