Onze nieuwe Experience workshop
Een week vol gastronomie!

In deze workshop gaan we op bezoek bij de makers van onze lokale producten. We gaan natuurlijk  bij hen proeven en we gaan zelf met deze producten aan de slag.

Onze Experience Workshop!

reserveer deze workshop


Dit is onze vervolg-workshop voor hen die zich willen verdiepen in de italiaanse gastronomie. Je kunt deze workshop ook prima volgen als je de andere workshop (nog) niet gedaan hebt. In deze hele week heb je 5 cursusdagen. Je staat een deel van de tijd in de keuken en  we gaan ook bij producenten en makers op bezoek. Met hun ingrediënten gaan we aan de slag en we leren van alles over deze Italiaanse specialiteiten. Een ruime blik op de moderne Italiaanse keuken.  Deze week is dus gevulder dan onze andere workshop.
We geven deze speciale workshops in de volgende weken:
– 2020, 13 juni tot 20 juni
– 2020, 05 september tot 12 september
– 2020,  03 oktober tot 10 oktober
prijs per persoon 2 persoons appartement: €960,-
prijs per persoon 1 persoons appartement: €1100,-

 

Zaterdag – Aankomstdag

Vanaf 14.00 uur is het appartement voor jou gereed. Deze dag kun je besteden aan het verkennen van de omgeving, wandel bijvoorbeeld naar het kerkje van Rocca Corneta. Je kunt ook een duik in het zwembad nemen of drink een glaasje op het terras.

Kom je wat later aan?

Maak je geen zorgen over boodschappen. In het welkomspakket zitten lokale specialiteiten om een eenvoudige eigen maaltijd te maken (met natuurlijk een lekker flesje wijn). Voor het slapen gaan maak je nog een vuurtje in je eigen vuurplaats en geniet je van de rust van Pianello.

Zaterdag – Aankomstdag

Vanaf 14.00 uur is het appartement voor jou gereed. Deze dag kun je besteden aan het verkennen van de omgeving, wandel bijvoorbeeld naar het kerkje van Rocca Corneta. Je kunt ook een duik in het zwembad nemen of drink een glaasje op het terras.

Kom je wat later aan?

Maak je geen zorgen over boodschappen. In het welkomspakket zitten lokale specialiteiten om een eenvoudige eigen maaltijd te maken (met natuurlijk een lekker flesje wijn). Voor het slapen gaan maak je nog een vuurtje in je eigen vuurplaats en geniet je van de rust van Pianello.

Zondag – Vakantiedag met de uitgebreide lunch van Stefania

Slaap vandaag nog lekker uit en begin de dag met een echt Italiaans ontbijt (cappuccino en brioche).

In de middag maakt Steffie een uitgebreide welkomslunch uit de moderne Italiaanse keuken. Aan tafel leer je de rest van de deelnemers kennen. De rest van de dag ben je vrij en kun je boodschappen doen in of  van de andere lokale winkels of supermarktjes.

Zondag – Vakantiedag met de uitgebreide lunch van Stefania

Slaap vandaag nog lekker uit en begin de dag met een echt Italiaans ontbijt (cappuccino en brioche).

In de middag maakt Steffie een uitgebreide welkomslunch uit de moderne Italiaanse keuken. Aan tafel leer je de rest van de deelnemers kennen. De rest van de dag ben je vrij en kan je boodschappen doen in of  van de andere lokale winkels of supermarktjes.

Maandag – Ode aan de verse bio-groenten, vandaag gaan we groente uit de grond halen bij onze bio boeren bij de rivier.

Vandaag is de eerste experience dag. We gaan te voet naar de bio groente kwekerij “Le Cascate”onder aan de berg bij de rivier. Hier zoeken we groente van het seizoen uit en nemen deze mee terug naar onze keuken. Vandaag maken we onze eigen lunch van deze groenten met natuurlijk locale lekkernijen erbij. Marco zoekt er bijpassende wijnen bij.
Een 0 kilometer lunch!
(Heb je geen zin om te wandelen, geen probleem; dan sla je de wandeltocht over).

Dinsdag – Op bezoek bij de echte Balsamico en Parmigiano producent.

Vandaag een ” food tour” en we proeven producten die tot de beste van de wereld behoren. We gaan langs bij een Parmigiano producent en een Aceto Balsamico producent.  Hier ruiken, bekijken en proeven de echte Aceto Balsamico  en we leren hoe dit bijzondere Italiaanse product van A tot Z gemaakt wordt. Mariangela komt uit een geslacht van Balsamico makers  en zij is onze gastvrouw vandaag. Deze dag is inclusief lunch in de buurt van de Acetaia.

Dinsdag – Op zoek naar de echte Balsamico en Parmigiano.

Vandaag een ” food tour” en we proeven producten die tot de beste van de wereld behoren. We gaan langs bij een Parmigiano producent en een Aceto Balsamico producent.  Hier ruiken, bekijken en proeven de echte Aceto Balsamico  en we leren hoe dit bijzondere Italiaanse product van A tot Z gemaakt wordt. Mariangela komt uit een geslacht van Balsamico makers  en zij is onze gastvrouw vandaag. Deze dag is inclusief lunch in de buurt van de Acetaia.

Woensdag – Vandaag de keuken in met de spullen die we gekocht hebben.

Vandaag nemen we de ingrediënten die wij gisteren voor jullie gekocht hebben en we gaan deze proeven in combinatie met andere locale producten. Dus welke Balsamico past het best bij welk gerecht. Een beetje fijnproeverij met typische streek-ingrediënten zoals Prosciutto Crudo, de echte Mortadella uit Bologna natuurlijk Parmigiano en diverse groenten. Ook in desserts is Balsamico een mooi ingrediënt.

Donderdag – Italiaanse kaasproeverij van bijzondere Italiaanse kazen en bijpassende wijnen.

Vandaag de ochtend vrij en in de middag een “licht schema”. De italiaanse kaas-cultuur gaat veel verder dan Parmigiano en Mozzarella en dus gaan we rond lunchtijd naar een kaas proeverij bij Domenico van restaurant Caciosteria dei Due Ponti . Domenico snijdt aan tafel een aantal typische Italiaanse seizoenskazen aan en verteld over het hoe en wat van deze kazen. Bij deze kazen serveert hij passende wijnen. Hierna kun je ook nog even binnen lopen bij de slagerij ernaast waar een kleine salami proeverij is. Je kunt hier worstjes vacuüm laten verpakken zodat ze mee kunnen naar huis.

Donderdag – Italiaanse kaasproeverij van bijzondere Italiaanse kazen en bijpassende wijnen.

Vandaag de ochtend vrij en in de middag een “licht schema”. De italiaanse kaas-cultuur gaat veel verder dan Parmigiano en Mozzarella en dus gaan we rond lunchtijd naar een kaas proeverij bij Domenico van restaurant Caciosteria dei Due Ponti . Domenico snijdt aan tafel een aantal typische Italiaanse seizoenskazen aan en verteld over het hoe en wat van deze kazen. Bij deze kazen serveert hij passende wijnen. Hierna kun je ook nog even binnen lopen bij de slagerij ernaast waar een kleine salami proeverij is. Je kunt hier worstjes vacuüm laten verpakken zodat ze mee kunnen naar huis.

Vrijdag – Leer Italiaans brood bakken bij meester-bakker Ivo Corsini “back stage” in zijn eigen bakkerij.

In Poretta Terme is de kleine maar bekende bakkerij van Ivo Corsini. Ivo geeft broodbak workshops aan broodliefhebbers over heel de wereld. Vandaag leren wij “backstage” bij Ivo een echte Ciabatta maken. We gaan ook zelf een aantal broden bakken die we mee mogen nemen.

s’Avonds maken we een Grand Aperitivo; een afscheidsfeestje!

Met het brood van Corsini maken we een uitgebreide aperitivo van allerlei Bruscetta en Crostini. Dit zijn de heerlijke kleine hapjes uit deze streek. Je kunt deze  ook thuis heel goed maken. Marco zoekt hierbij een aantal leuke wijnen. Dit is ons eindfeestje!

Zaterdag – Vertrekdag

De week zit erop. We hopen dat je hebt genoten en dat je wat lekkere producten en fijne herinneringen mee naar huis neemt.

Samengevat:

Dit is echt wel een wat drukkere workshop dan onze andere workshop. Het is niet zo dat je onze andere workshop gedaan moet hebben om deze workshop te doen.
We raden iedereen aan om een klein autootje te huren bij je vlucht.

  • Zaterdag: aankomst en welkomstmand
  • Zondag: welcome lunch.
  • Maandag: excursies naar bio-boer en met deze groente de keuken in voor de lunch.
  • Dinsdag: Balsamico workshop op locatie, bezoek aan Parmigiano maker en lunch op locatie.
  • Woensdag: proeverij van streek delicatessen in combinatie met Balsamico en Parmigiano.
  • Donderdag: italiaanse kaas-proeverij met bijpassende wijnen.
  • Vrijdag middag:broodbak-cursus op locatie bij bekende bakker
  • Vrijdag avond: eind feestje met uitgebreide apperitivo met Bruschetta en Crostini.
  • prijs €960,- op basis van een 2 persoons appartement en €1100,- op basis van eenpersoons appartement.
reserveer deze workshop