Verblijf2018-08-26T11:16:57+00:00

Appartementen

Je verblijft in je eigen appartement in de Borgo. Dit is één van de oudste boerenhoeves van het dorpje Rocca Corneta. De oudste delen dateren vermoedelijk van voor het jaar 1000. Het is schitterend gelegen in de vallei van de Dardagna met zicht op de bergen van de Apennijnen.

Deze borgo herbergt zeven luxueuze en stijlvolle appartementen voor twee personen. Ieder appartement is zorgvuldig ingericht en heeft een gezellige woonruimte met open haard, een goed geoutilleerde keuken, een eigen badkamer met wastafel, douche, en een ruime slaapkamer met uitstekende bedden.

De Tuin

Buiten vind je een groot zwembad, een barbecue-plaats, een biologische tuin en een zonneterras. De oude schuur is verbouwd tot een aangename gemeenschappelijke ruimte waar je de cursus volgt en waar je met je mede-cursisten de lunch geniet. Marco en Stefania Ventura zijn de eigenaren van deze Borgo. Zij wonen aan de andere kant van de wei in het oude woonhuis.

Marco is een echte wijnkenner, hij heeft een wijnkelder waar je hele lekkere wijn kunt kopen.

Omgeving

De Borgo ligt in een groot park met de naam ” Corno alle Scale “. Als je gaat wandelen kom je al snel herten , eekhoorns en haviken tegen. Diep in het bos kun je vossen en wilde zwijnen zien, maar ze zijn erg verlegen .

Pianello is dichtbij  de drie steden Bologna, Florence en Lucca  en deze steden zijn prima als dagtochtje te bezoeken. In Bologna worden in het weekend de doorgaande wegen afgesloten voor verkeer en een flink deel van het centrum verandert in een groot terras voor eten en drinken. Als je met de auto gaat parkeer je ondergronds onder het plein van 8 augustus, je hebt dan geen parkeer problemen.

Geen zin in drukte maar wel van het Italiaanse stadsleven genieten? Denk ook eens aan wat minder bekende steden zoals Pistoia en Modena. Deze steden zijn weliswaar wat minder groot maar ook wat minder druk en parkeren is er geen enkel probleem. Modena is een rijke stad waar alles heel netjes is en veel mooie kledingwinkels zijn. Pistoia is als een klein Florence met mooie winkelstraatjes, gezellige pleintjes, weinig toerisme en natuurlijk heel lekker eten.